Miry
Concertzaal

MIRY STREAMS

Geraak je niet in MIRY Concertzaal, dan komen onze artiesten naar jou toe.

MIRY Concertzaal selecteert dit concertseizoen 10 live concerten die gestreamd kunnen worden binnen uw organisatie binnen de sociale sector. Onze bedoeling is op die manier onze muzikale rijkdom te delen met cultuurliefhebbers die, om welke reden dan ook, niet in MIRY Concertzaal geraken. We trachten een zo gevarieerd mogelijk concertaanbod samen te stellen. Allerlei stijlperiodes uit de klassieke muziek, van barok tot meer actuele klanken komen aan bod.

De live concerten worden aangeboden via een hoogwaardige live stream via de website Sound Of Ghent. De live stream zal telkens online te bekijken zijn binnen een periode van 48 uur die start bij aanvang van het concert. Je kan het concert dus rechtstreeks bekijken, maar je kan evengoed kiezen om 1 of 2 dagen nadien in de ochtend of de namiddag het concert te vertonen. Het spreekt voor zich dat het aan te raden is om deze live streams te bekijken op groot scherm, te beluisteren via een degelijk geluidssysteem en met een vlotte internetconnectie zodat al jullie bewoners kunnen meegenieten.

Op deze webpagina vind je bij elk concert een beknopte programmatekst en wat meer achtergrond info over de artiest. Deze info kan eventueel door een van jullie medewerkers ter plaatste gebruikt worden als inspiratie voor de presentatie of introductie van de live stream concerten.

Al deze concerten vinden dus ook echt plaats, live, in MIRY Concertzaal. Omdat onze artiesten een eerlijk en correct loon verdienen, vragen wij een tegemoetkoming van 50 euro per live stream uitzending.

 

Hieronder vind je het volledige programma:

27/10/2021 20u: Deborah Cachet & Sofie Vanden Eynden — De Visée, Charpentier, Le Camus & Moulinié

‘Een bijzonder bekoorlijke sopraan met veel zelfvertrouwen’ (Gramaphon)

 

7/11/2021 15u: Symfonisch Jeugdorkest Vlaanderen  — Grieg, Atterberg & Sibelius

De Peer Gynt Suite en andere klassiekers vertolkt door een nieuwe generatie orkestmuzikanten.

 

27/11/2021 20u: Vlaams Radiokoor — Mahler, Weill, Weber, Eisler & Bloch

Het Vlaams Radiokoor brengt een greep uit een ooit verboden repertorium, door de nazi’s bestempelde ‘entartende musik’.

 

23/12/2021 20u: GAME & Marlies De Backer

Het huisensemble GAME deelt het podium met de Belgische free jazz pianiste Marlies De Backer, verwacht u maar aan een spetterende improvisatie avond.

 

10/01/2022 20u: Alexander Ullman — Ravel, Franck & Liszt

Met zijn technische volmaaktheid en indrukwekkend kleurenpalet veroverde deze pianist een plek in heel wat muzikale harten.

 

UITGESTELD NIEUWE DATUM VOLGT 05/02/2022 20u: International Opera Academy

Een nieuwe generatie jonge operatalenten koos Gent als thuishaven om zich de volgende twee jaar voor te bereiden op hun carrière.

 

30/03/2022 20u: Cellisten Muziekkapel Koningin Elisabeth

De Muziekkapel Koningin Elisabeth, gevestigd in de modernistische hermitage nabij het Zoniënwoud, is al sinds 1939 een broedplek voor jong talent…

 

18/04/2022 20u: Nour Ayadi — Brahms, Mendelssohn & Albeniz

Op haar tweeëntwintigste heeft de Marokkaanse pianiste Nour Ayadi al een bijzonder goed gevulde trofeeënkast verzameld…

 

28/04/2022 20u: Koi Collective — De Jonghe, Mulleman, Neyrinck & Triquet

Dit kleurrijke piano & saxofoon duo presenteert een nieuwe generatie (piep)jonge Belgische componisten!

 

05/05/2022 20u: I Solisti — Poulenc, Martin & Ellington

Het blazersensemble I Solisti met als rode draad de tunes van jazzlegende Duke Ellington…

 

 

Praktische info:

Wil je met jouw organisatie graag een livestream link ontvangen voor één of meerdere van deze concerten, stuur dan een mailtje met jouw selectie concerten naar: toon.callier@hogent.be – Aan het eind van het concertseizoen ontvangt u van ons een factuur met het door u gekozen aantal concerten x 50 euro.