KASK & CONSERVATORIUM en brengt een selectie uit het werk ‘Nine Bells’ van de Amerikaanse componist Tom Johnson (1939). Wiskundige doordachte ‘minimal music’ die toch vrij en poëtisch klinkt.

" />
Aya Suzuki / Oren Ambarchi / Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine
€ 18 (adk) / 15 (vvk) / 7 (student)
archief
Ruiskamer
Wo
08.12
20:00

19:30 – doors
20:00 – Aya Suzuki
20:20 – Oren Ambarchi
21:00 – pauze
21:30 – Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine

De Fin Mika Vainio was electronicapionier en de ene helft van het legendarische underground duo Pan Sonic. Als Ø of gewoon als Mika Vainio experimenteerde hij met atmosferische ambient, minimalistische techno en alles daartussen. In 2013 was Vainio te gast in Les Ateliers Claus in Brussel, waar hij samenwerkte en optrad met percussionist Eric Thielemans en avant-garde fenomeen Charlemagne Palestine.
De muziek van toen verscheen in juni op plaat. Ter ere van die release én Vainio – de man overleed in 2017 – brengen Thielemans en Palestine, samen met Oren Ambarchi, de opnames opnieuw tot leven tijdens deze RUISKAMER.

Trio Thielemans, Ambarchi & Charlemagne Palestine

Met Oren Ambarchi op elektrische gitaar, Charlemagne Palestine als pianist-zanger en Vooruit-resident Eric Thielemans op drums ziet dit gloednieuw trio het licht. Charlemagne Palestine is sinds de jaren ‘70 actief als componist, beeldend kunstenaar en performer. Met zijn hypnotiserende maximalisme is hij een van de meest enigmatische figuren uit de avant-garde tot dusver. Oren Ambarchi is componist en multi-instrumentalist, met tal van releases op zijn naam én een label – Black Truffle – onder zijn hoede. Eric Thielemans maakt deel uit van een hele resem formaties en groepen, gaande van dans en improvisatie tot Indonesische muziek.

Oren Ambarchi

Oren Ambarchi’s oeuvre getuigt van een enorme productiviteit en variatie. Op parels als ‘Grapes From The Estate’ (2004), ‘Audience Of One’ (2012) en ‘Hubris’ (2016) deconstrueert hij traditionele muzikale conventies en creëert hij transcendente luisterervaringen. Als muzikale ontdekkingsreiziger werkte Ambarchi samen met o.a. John Zorn, Jim O’Rourke en Ricardo Villalobos. ‘Simian Angel’, zijn nieuwste release, is uit op Editions Mego. Op deze avond put Oren Ambarchi uit zijn rijkgevulde catalogus.

support act:

De Japanse slagwerker Aya Suzuki vervolmaakte zich in de master na master hedendaagse muziek van KASK & CONSERVATORIUM en brengt een selectie uit het werk ‘Nine Bells’ van de Amerikaanse componist Tom Johnson (1939). Wiskundige doordachte ‘minimal music’ die toch vrij en poëtisch klinkt.

In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit en met de steun van Sabam For Culture

Miry
Concertzaal