Steiger / Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh
€ 18 (adk) / 15 (vvk) / 7 (student)
Ruiskamer
Wo
06.10
20:00

19:30 – doors
20:00 – support tbc
20:20 – Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh
21:00 – pauze
21:30 – Steiger

STEIGER

Gilles Vandecaveye-Pinoy, Kobe Boon en Simon Raman – alias Steiger – zijn drie muzikanten die zich niet laten intimideren door genres of onbekende zones. Denk aan braakliggend terrein waar jazz, avant-garde en experimentele electronica tikkertje spelen. Het experimentele pianotrio liet in 2021 een nieuwe langspeler op de wereld los: ‘The New Lady Llama’. “Een zoektocht naar de grenzen van de jazz” schreef Luminous Dash. Voor de opnames ging de groep in zee met producer Peter Desmedt (Beraadgeslagen, De Beren Gieren, John Ghost).

Steiger resideerde de afgelopen jaren bij Voo?uit, deSingel en Flagey. Het resultaat van die residenties bundelt Steiger op ep – een samenwerking met electronica-muzikant Joe Talia – en lp. De context waarin hun muziek ontstaat, heeft een grote invloed op de manier waarop de groep improviseert, componeert en samen speelt. Net die alsmaar veranderende context is cruciaal in het traject van Steiger.

TSUBASA HORI & HELEEN VAN HAEGENBORGH

Piano en taiko drum zijn allebei inherent verbonden aan de westerse klassieke muziek en Japanse traditionele muziek. Vanuit een complementariteit improviseren Tsubasa Hori en Heleen Van Haegenborgh een wereld waar tijd en ruimte van secundair belang zijn. Verwacht je aan onverwachte kleuren en subtiel geplaatste klanken, in combinatie met ritmische gedrevenheid van gongs, inside piano, galm, draden, ritmiek, koto en pianosnaren.

Tsubasa Hori toerde de hele wereld rond met o.a. de Japanse drumgroep Kodo en is actief in de kunst-, theater- en danswereld. Heleen Van Haegenborgh is een hedendaagse componist en pianist.

STEIGER

Gilles Vandecaveye piano, keyboards

Kobe Boon bas

Simon Raman drums

HELEEN VAN HAEGENBORGH piano

TSUBASA HORI taiko drum

In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit Met de steun van Sabam For Culture

Miry
Concertzaal