Miry
Concertzaal

In MIRY Concertzaal zijn we van mening dat actuele muziek en jonge artiesten onze toewijding verdienen. De noemer MADE IN MIRY bundelt onze inspanning dienaangaande. Ze behelst zowel een eigentijds muzieklabel als een aantal korte en minder korte residenties voor aspirerende muzikanten die iets van ons eclectische DNA delen.

In seizoen 20-21 resulteert MADE IN MIRY in enkele nieuwe opnames van het ADAM strijkkwartet, het Aries pianotrio en het nieuwe improvisatieduo van Tsubasa Hori en Heleen Van Haegenborgh. MADE IN MIRY komt mede tot stand met de steun van de Stad Gent.

Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh

Piano en taiko drum zijn allebei inherent verbonden aan de westerse klassieke muziek en Japanse traditionele muziek. Vanuit een complementariteit improviseren Tsubasa Hori en Heleen Van Haegenborgh een wereld waar tijd en ruimte van secundair belang zijn. Het spelen met onverwachte kleuren en subtiel geplaatste klanken, in combinatie met ritmische gedrevenheid van gongs, inside piano, galm, draden, ritmiek, koto en pianosnaren.

In het kader van MADE IN MIRY werkten Hori en Van Haegenborgh in november 2020 gedurende 2 dagen in MIRY Concertzaal. Ze namen een concert video op die binnenkort op deze website zal te bekijken zijn en lieten het publiek meegenieten van hun werkproces via een kort live stream concert.

Bekijk hier een interview met Tsubasa Hori & Heleen Van Haegenborgh tijdens hun MADE IN MIRY residentie:

Trio Aries

Als winnaar van Klara’s kamermuziekwedstrijd Supernova 2020 treedt Trio Aries aan met een stevige adelbrief in de hand. Tijdens hun tweedaagse residentie in MIRY Concertzaal (december 2020) namen ze de tijd om hun versie van Arnold Schönbergs Verklärte Nacht op te nemen. Een betere lokatie qua akoestiek is moeilijk denkbaar. Bekijk en beluister hieronder het resultaat. Trio Aries is Wouter Valvekens (piano), Alice Van Leuven (viool) en Paul Heyman (cello).

Adam Strijkkwartet

Trouw aan het genre, maar met een eigen toets. Dat is de missie van het ADAM Quartet. De muzikanten zijn allevier alumnae van het Amsterdamse conservatorium en vervolmaken zich thans aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Ihkv MADE IN MIRY zal het Adam strijkkwartet een video opname maken van het Allegro uit Frans Schubert’s strijkkwartet nr. 7. De resultaten van dit werk mogen we verwachten in de lente.

 

Met de steun van: