Gentse Vleugels — Colette Broeckaert
7 euro
Za
14.07
20:00

Na haar studie filosofie (VUB) die ze beëindigde met een onderzoek naar de relatie tussen muziek en filosofie in de 20ste eeuw, studeerde Colette Broeckaert (1982) piano bij Daan Vandewalle aan het Conservatorium van Gent. Aanvullend volgde ze masterclasses bij o.m. Leon Fleischer, Geoffrey Madge, Luk Vaes, Jean-Guihen Queyras en Serge Verstockt.
Ze speelde regelmatig samen met het Nadarensemble, en werkte samen met componisten als Simon Steen-Andersen, Daan Janssens, Serge Verstockt en Martin Schüttler. De afgelopen jaren legde ze zich met haar trio voor elektronische muziek, samen met Sebastian Berweck en Martin Lorenz, toe op het werk van Bernard Parmegiani, een samenwerking met o.m. GRM Parijs, IFNM Darmstadt en ZKM Karlsruhe. Colette Broeckaert stelt regelmatig beeldend werk tentoon, o.a. in Croxhapox Gent, en is medeoprichtster van de experimentele uitgeverij het balanseer. Samen met geluidskunstenares Inge van den Kroonenberg is ze tevens actief binnen de wereld van de improvisatie en geluidskunst.
Als pianiste laat ze in haar huidige soloprojecten muziek, beeld en tekst wisselende constellaties aangaan, in een onderzoek naar de relatie tussen fragment en context, de zelfstandigheid van een medium en de rol van de performer. Bijzondere aandacht gaat uit naar de muziek van Luc Ferrari, Dick Raaijmakers en Robert Schumann, en de uiteenlopende wijze waarop deze componisten de narrativiteit ontrafelen.

J. Bailie (1973)

– Artificial Environment no.8, ia ... and the dreams that you dare to dreamMiry
Concertzaal