Gentse Vleugels: Yanna Penson & Guy Penson — A. Vivaldi, D. Buxtehude, G.F. Händel, J.C. Bach & J.S. Bach
TICKETS €7 (PER CONCERT)
€10 (voor een combiticket van
2 concerten op dezelfde dag)
Vr
26.07
15:00

Yanna Penson werd geboren in Gent in 1990. Op 4-jarige leeftijd begon Yanna piano te spelen, onder de vleugels van haar beide ouders. Ze voltooide succesvol haar Bachelor- en Masterstudies piano in Antwerpen (bij Levente Kende) en Gent (bij Vitaly Samoshko) en kreeg de kans om daarna één jaar verder te studeren in New York dankzij Fulbright en de BAEF. Sinds 2015 is ze als vaste begeleidster verbonden aan de muziekacademie van Gent.

Dankzij de vele prijzen die ze behaalde op diverse pianowedstrijden, kreeg zij sinds 2002 de kans om zeer regelmatig op te treden in binnen- en buitenland (Nederland, Groot-Brittanië, Duitsland, Italië, Zwitserland, Bulgarije, VS).

Yanna werd reeds door verschillende vooraanstaande concertorganisaties gevraagd om als soliste op te treden (Festival van Vlaanderen, Festival de Wallonie, Klara in ‘t Paleis, Festival delle Crete Senesi in Toscane, etc.). Ook krijgt zij geregeld de kans om concerti uit te voeren met orkest (Antwerp Symphony Orchestra, Symfonieorkest va

Guy Penson bouwde na zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium Gent (piano bij Claude Coppens en klavecimbel bij Johan Huys) zowel in België als in het buitenland een stevige reputatie op als klavecinist. Hij werd laureaat van enkele internationale wedstrijden en was te gast op de belangrijkste muziekfestivals in Europa, Canada, Zuid-Amerika en Japan. Als klavecinist treedt hij regelmatig op in recitals en speelt hij samen met befaamde barokorkesten. Hij specialiseerde zich ook op de pianoforte en de tangentenflügel.

Als pianist treedt hij vooral op als liedbegeleider. Zo werkt hij samen met Greta De Reyghere en Guy De Mey. Hij vormt tevens een klavierduo met pianiste Sylvia Bernier.

Als kamermusicus vomt hij een duo en trio met ondermeer fluitisten Frédéric de Roos, Parick Denecker, Geert van Gele, Tomma Wessel et Patrick Beuckels, met hoboïsten Paul Dombrecht en Marcel Ponseele en met violisten Florence Malgoire en Dirk Vandaele en wijlen gambiste Sophie Watillon en luitspeler Philippe Maelfeyt.

n de Munt, Brussels Philharmonic, JeMOO, etc.)

 

A. Vivaldi (1678 – 1741) - arr. J.S. Bach (1685 – 1750)

– Concerto in d

D. Buxtehude (1637 – 1707)

– Ciacona in e

G.F. Händel (1685 – 1759)

– Suite in c

J.C. Bach (1735 – 1782)

– Sonate in G

J.S. Bach (1685 – 1750) - arr. Guy Penson

– Brandenburg Concerto nr. 6 in BesMiry
Concertzaal