Gentse Vleugels: Andrés Navarro García — A. Lucier, J. Cage, H. Cowell, G. Brecht, G. Maciunas, J. Tenney
TICKETS €7 (PER CONCERT)
€10 (voor een combiticket van
2 concerten op dezelfde dag)

Do
25.07
15:00

Andrés Navarro García (Murcia, Spanje) is een jonge percussionist met een focus op hedendaagse muziek en interdisciplinariteit. Hij combineert zijn activiteiten als solist met het spelen in ensembles en orkesten. Objecten, stem, elektronische geluiden, lawaai en zijn lichaam zijn enkele van de belangrijkste elementen in zijn uitvoeringen.

Andrés Navarro zette zijn eerste stappen als percussionist in zijn geboortestad La Unión en Cartagena (Murcia, Spanje) en verhuisde later naar Granada. In Granada voltooide hij een bachelor en werkte hij samen met orkesten, ensembles en componisten. Hij kwam daar in contact met schilders, acteurs, audiovisuele kunstenaars en theaterregisseurs… Deze ontmoetingen en de kruisbestuiving met andere disciplines en hedendaagse kunst leiden hem naar de School of Arts Gent, waar hij momenteel een master percussie studeert bij docent Wim Konink.

Hij speelde verschillende creaties van componisten als José Nieto, Stefaan Quix, Óscar Escudero, Mateo Soto en Pedro Guajardo. Als klassiek muzikant trad hij op met verschillende orkesten, te denken aan het Orquesta Sinfónica de Torrevieja, Orquesta de Cámara de Cartagena, Orquesta de la Universidad de Granada en Joven Orquesta de Málaga…

Hij participeerde in verschillende muziektheaterprojecten van het hedendaagse cultuurcentrum Sobre Lab georganiseerd door het museum José Guerrero en hij vormde eveneens het muziektheaterduo Perflux-us. Zijn muziekactiviteit gaat verder dan enkel klassieke en hedendaagse muziek. In 2013 richtte hij de band ÉTER op die verschillende prijzen won en het album Ondas de calor opnam. Andrés nam eerder deel aan projecten met flamencomuziek, moderne en latijnse muziek.

Hij is lid van het minimal music ensemble Stefaan Quix & Het Quixtet en de vrije improvisatieband The Cosmics Union. Daarnaast werkt hij samen met de hedendaagse muziekensembles GAME, Ensemble 21 en verschillende orkesten en koren.

A. Lucier (1931)

– ‘Music for piano with one or more snare drums

J. Cage (1912 – 1992)

– In a landscape

H. Cowell (1897 – 1965)

– The Banshee

G. Brecht (1926 – 2008)

– Drip Music
– Incidental music nr. 2 “Wooden blocks”

G. Maciunas (1931 – 1978)

– Piano composition for Nam June Paik nr. 13

J. Tenney (1934 – 2006)

– MaximusicMiry
Concertzaal