Gentse Vleugels — Michael Noble
€7 voor een concert / 10€ voor dagticket Gentse Vleugels
Gratis voor studenten en docenten van de School of Arts
Ma
16.07
20:00

De Amerikaanse pianist Michael Noble speelde op zesjarige leeftijd zijn eerste recital en geeft sindsdien concerten in Europa, Azië en Noord-Amerika.
Hij won verschillende competities, zoals de grote prijs in de Carmel Music Society Piano Competition (Carmel, CA), een gouden medaille in de Music Awards (Tulsa, OK), en was twee keer laureaat bij de Chopin International Competition of the 1000 Islands.
Michaels spel werd omschreven als “elegant, stylish and powerful” door de Peninsula News (Californië) en “excellent” door de Tulsa World (Oklahoma). In eigen land noemde Het Nieuwsblad hem “een pianist om te onthouden”.
Hij concerteerde in verschillende zalen waaronder Carnegie Hall en de Bulgaarse ambassade in Washington D.C. Als solist trad op met de Tulsa Symphony, de Monterey Symphony en de Idyllwild Arts Academy Orchestra (California USA).
Daarnaast werkte hij met gerenommeerde artiesten als Gary Graffman, Claude Frank, Christopher Elton, John O’Conor, Ursula Oppens, John Perry, Boris Berman, Hung-Kuan Chen en Robert McDonald.
In 2008 begon Michael zijn studies bij Nicholas Angelich aan het Parijse conservatorium. Daarna behaalde hij cum laude een bachelor in piano performance en een bachelor Engels aan de Eastman School of Music en de University of Rochester waar hij studeerde bij Nelita True. Hij behaalde vervolgens een Master of Music aan de Yale School of Music waar hij werkte met Peter Frankl en waar hij nu kandidaat is voor een Doctor of Musical Arts.
Noble voltooide onlangs een éénjarige residentie in Gent als lid van de Belgian American Educational Foundation. Hij heeft tijdens deze residentie gewerkt rond hedendaagse muziek met politieke connotaties, onder begeleiding van Daan Vandewalle.
Vorig jaar concerteerde hij in de Verenigde Staten, Thailand en West-Europa. In het toekomstige seizoen zal Noble spelen in de Verenigde Staten, Canada en België.

F. Rzewski (1938)

– Bells uit Dreams Part II

J. Brahms (1833 - 1897)

– 8 Klavierstücke, opus 76

F. Rzewski (1938)

– Winnsboro Cotton Mill Blues uit North American Ballads

A. Scriabin (1871 - 1915)

– Fantasie, opus 28Miry
Concertzaal