Gentse Vleugels — Geoffrey Madge
7 euro voor een concert
10 euro voor dagticket Gentse Vleugels
Zo
15.07
20:00

Geoffrey Madge werd geboren in Adelaide (Australië) en studeerde aan het Elder Conservatorium in Adelaide bij Clemens Leski. In 1963 won hij de eerste prijs van de vermaarde ABC piano competitie in Sydney, waarna hij vertrok richting Europa. Uiteindelijk werd hij in 1971 aangeduid als hoofdvakdocent piano aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Deze functie beoefende hij uit tot aan zijn pensioen in 2006.
Internationale faam verwierf hij met het Opus Clavicembalisticum van Sorabji en de door Philips uitgebrachte anthologie van de pianowerken van Ferruccio Busoni. Beide componisten staan vaak op zijn programma’s. Hij houdt van een combinatie van uiteenlopende bekende en onbekende, oude en jonge composities en bovenal van Bach.
Tot zijn vele opnames behoren de bekroonde producties van het pianoconcert van Xenakis “Synaphai” (Edison, Prix du Président de la République), het “Opus Clavicembalisticum” van Sorabji (Schallplattenpreis) en Busoni’s anthologie (Edison, Schallplattenpreis). Verder maakte hij cd’s met Bach/Busoni transcripties, pianowerken van Mitropoulos, Reubke, Mossolov, Krenek, Wolpe, Flynn, Russische muziek van de twintiger jaren, Gershwins werken voor piano en orkest en de 3 pianoconcerten van Medtner. Van Skalkottas’ 4 piano concerten zijn de eerste drie al uitgebracht (nr. 2 met het BBC Symphony Orchestra). De pianoconcerten van Medtner en Skalkottas werden bekroond met de Deutsche Schallplattenpreis.
De Sorabji, Medtner en Skalkottas producties zijn uitgebracht op het Zweedse label BIS.
Madge wordt regelmatig uitgenodigd om masterclasses te geven, waarin hij actieve medewerking van het publiek vraagt. Hij geeft af en toe nog piano recitals en heeft een breed kamermuziek repertoire opgebouwd. Hij wordt regelmatig uitgenodigd als jurylid voor wedstrijden.
Geoffrey Madge ontving de hoge Poolse onderscheiding Silver Medal “For Merits to Culture Gloria Artis” voor zijn buitengewone artistieke prestaties en belangrijke culturele inbreng.

J. S. Bach (1685-1750)

– The Goldberg Variations, BWV 988Miry
Concertzaal