Gentse Vleugels — Saya Endo
Ma
16.07
16:00

De Japanse pianiste Saya Endo is geboren in Tokyo. Ze begon op haar vijfde met piano. Op elfjarige leeftijd won zij een speciale vermelding bij de Koushinkan Junior Piano Competition. Ze studeerde piano aan de Senzoku Gakuen Music High School. Op achttienjarige leeftijd won zij de speciale juryprijs tijdens de Pitina Piano Competitie. In datzelfde jaar besloot zij zich in te schrijven voor zang om in haar pianospel de aspecten zingen en ademen te verrijken.
Ze vervolgde haar studies aan de Senzoku Gakuen College of Music met als hoofdvakken zang en piano. Naast haar studies, bezocht zij jaarlijks Europa en deed daarbij steeds meer ervaring op als muzikant.
Na haar afstuderen wilde ze haar enthousiasme en het plezier van het maken van muziek graag doorgeven aan anderen. Ze begon met het lesgeven van piano aan zowel jongeren als ouderen. Ze gaf verschillende soloconcerten en deed regelmatig mee in verschillende kamerorkesten. Verder participeerde zij onder andere in concerten rond de componisten Chopin en J.S. Bach, gesponsord door de Musica Humana in Japan.
In 2015 begon zij haar pianostudies aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij docent Vitaly Samoshko.

A. Scriabin (1871-1915)
— Nr. 1, 2 & 3 uit opus 16
— Sonate nr. 2 in gis ‘Sonata-Fantasie’, opus 19
M. Moessorgski (1839-1881), Schilderijententoonstelling

Miry
Concertzaal