Gentse Vleugels — Tri au Bois
€7 voor een concert / 10€ voor dagticket Gentse Vleugels
Zo
22.07
16:00

Tri au Bois is een energiek en jong professioneel trio dat bestaat uit drie gepassioneerde en gemotiveerde muzikanten. De naam is een kwinkslag naar de bezetting die uit drie houtblaasinstrumenten bestaat, namelijk fagot, hobo en klarinet. Op fagot kan je Simon Vandenbroecke aan het werk horen, op hobo Tine Verhoeven en op klarinet Sarah Jelassi.
Het is een weinig voorkomende, uitdagende bezetting die zorgt voor individuele progressie en veel persoonlijke inspraak waarmee ze de luisteraars op sleeptouw kunnen nemen.
Tri au Bois ontdekte samen met docenten een schat aan repertoire dat varieert van ingewikkelde muziek tot heel aangenaam, vrolijke en melodieuze muziek. Voor elk wat wils en voor ieder evenement is er een juiste invulling.
In januari 2018 kreeg Tri au Bois de ‘Max Jong Talent Prijs’ na de finale van het Storioni Concours in den Bosch, Nederland. Het trio kreeg al heel wat inspiratie mee door het volgen van masterclasses bij onder andere Marc Vossen van het Storioni trio, Erik Desimpelaere, Yf Bourry, Eddy Vanoosthuyse, Bart Snauwaert en Pieter Nuytten.
Tri au Bois heeft door de verschillende houtblaasinstrumenten een eigen warme sound en een grote onderlinge klik tijdens het musiceren waarmee ze het publiek kunnen blijven boeien.

E. Schulhoff (1894-1942)

– Divertissement

J. Canteloube (1879-1957)

– Rustique

K. Slavicky (1910-1999)

– Trio

H. Tomasi (1901-1971)

– Concert ChampêtreMiry
Concertzaal