Gentse Vleugels — Reed Tetzloff
€7 voor een concert / 10€ voor dagticket Gentse Vleugels
Za
21.07
20:00

Reed Tetzloff werd in 1992 geboren in Minneapolis (Minnesota). Hij studeerde eerst bij dr. Paul Wirth en won, voor hij aan Mannes College begon te studeren, meer dan tien prijzen op wedstrijden in verschillende staten en op regionaal en nationaal niveau. Onder meer de derde prijs tijdens de nationale finale van de Music Teacher’s National Association Piano Competition. Nadien behaalde Reed zijn bachelor- en masterdiploma’s in Mannes College, waar hij studeerde bij Pavlina Dokovska, hoofd van de pianoafdeling. Hij kreeg daarvoor een volledige beurs, als winnaar van de Nahum Guzik Piano Award. Hij studeerde ook bij Vladimir Valjarevic en volgde privélessen en masterclasses bij befaamde pianisten als Eteri Andjaparidze, Leif Ove Andsnes, Yefim Bronfman, Vladimir Feltsman, Richard Goode, Lowell Liebermann en Andre Watts.

Reed Tetzloff werd door The Cincinnati Enquirer geprezen als “een jong Amerikaans talent om in de gaten te houden”, en wordt geloofd om zijn “magische klank” en de “communicatieve rijkdom” van zijn spel. Hij oogstte in 3 continenten enthousiaste reacties als recitalist en concertsolist. In 2012 maakte hij zijn debuut in Alice Tully Hall (Lincoln Center), samen met het Mannes Orchestra, en in dat jaar volgde zijn solodebuut in Merkin Hall in New York. Hij trad ook op als concertsolist met het Cincinnati Symphony Orchestra, Lake Superior Chamber Orchestra, Mississippi Valley Orchestra, Minnesota Orchestra, Moscow Virtuosi Chamber Orchestra, Queens Symphony Orchestra, Rochester Philharmonic Orchestra, Tbilisi Symphony Orchestra en Wayzata Symphony Orchestra.

Tijdens de 15de editie van de Internationale Tsjaikovski-wedstrijd was Reed één van de finalisten en werd hij in de Russische media alom bejubeld als “lyrische held van de competitie”. Hij won ook prestigieuze prijzen op belangrijke internationale wedstrijden: American Protege, Beijing International Music Festival and Academy, Bradshaw and Buono, Cincinnati World Piano Competition, Five Towns Music and Art Foundation, Hilton Head, Schimmel, en de Tbilisi International Piano Competition. In Mannes College the New School for Music sleepte hij de twee belangrijkste onderscheidingen in de wacht die een pianist überhaupt kan behalen: de Concerto Competition en de Nadia Reisenberg Competition. In 2014 won hij de Center for Musical Excellence (CME) International Grant en de Birte Moller Young Artists Award, en mocht hij toetreden tot het CME Young Artists.  Zijn debuut-cd, ‘Sounds of Transcendence’ (met werken van César Franck, Charles Griffes en Alexander Skrjabin), kwam in oktober 2017 uit bij Romeo Records en kreeg zeer lovende kritieken. Reed nam ook Kapustins Variaties op. 41 op voor het debuutalbum van CME, getiteld ‘Piano Celebration!’.

Reed treedt geregeld op in gereputeerde concertzalen in New York, waaronder Alice Tully Hall, Carnegie’s Weill Recital Hall, Merkin Hall, de consulaten van Bulgarije, Duitsland en Polen, het Oekraïens Cultureel Instituut, het Museum van de Stad New York, de Ana Tzarev Gallery en de Union Club. Hij is dit jaar ook gastartiest op het International Keyboard Institute and Festival in New York. Afgelopen oktober vertolkte hij twee maal het vierde pianoconcerto van Beethoven met het Beaufort Symphony Orchestra onder leiding van Frederick Devyatkin, en op 27 oktober speelde hij voor het eerst de Concord Sonata van Charles Ives in New York, een monumentaal werk dat hij ook drie maal zal brengen tijdens zijn “Reed Tetzloff & Friends” Tournee.

Miry
Concertzaal