Gentsche Festspiele
19.07
— 01.01

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren het Gentse Conservatorium, Trefpunt en Hardscore vzw samen de Gentsche Festspiele. Dit muziekfeest speelt zich af tijdens de Gentse Feesten en bestaat uit het pianofestival Gentse Vleugels aangevuld met Schoonzicht – concerten in de middeleeuwse toren van het Conservatoriumen – met een laatavondprogrammatie van Hardscore vzw en The New What Now. Dit jaar vinden er ook kindervoorstellingen plaats, gebracht door het Spectra Ensemble.

Gentse Vleugels vindt u zowel in KANTL als in MIRY Concertzaal. De concertreeks bestaat uit pianorecitals met studenten en oud-studenten van het Conservatorium Gent, alsook met gevestigde waarden zoals Daan Vandewalle, Geoffrey Madge, Stephanie Proot, Jos van Immerseel, Claire Chevallier…

Schoonzicht is een reeks concerten op uitzonderlijke hoogte. Na een honderdtal trappen heeft u recht op een prachtig uitzicht over de stad. De studenten jazz, pop en muziekproductie van het Conservatorium voorzien het panorama van muziek.

Op twee jaar tijd werd dit festival een vaste waarde binnen de Gentse Feesten. Het buitenterras op het binnenplein aan de Biezekapelstraat wordt alom gewaardeerd als plek van rust en ontmoeting middenin de feestenzone.

Info en tickets: www.gentschefestspiele.be

Miry
Concertzaal