Gent viert 10 jaar Music Fund: BENEFIET met GUSO en GUHO
€ 15 
Za
05.12
15:00

Music Fund bestaat 10 jaar! De Gentse culturele sector bundelt de krachten en organiseert een reeks Benefietconcerten. De opbrengst gaat uiteraard naar… Music Fund. MIRY Concertzaal werkt mee en ontvangt het Gents Universitair Symfonisch Orkest én het Gents Universitair Harmonieorkest. En dit allemaal tijdens één enkel concert!

Music Fund verzamelt muziekinstrumenten die ze schenkt aan partnerprojecten in ontwikkelingslanden en conflictgebieden in het Midden Oosten, Afrika en de Caraïben. Music Fund steunt ook enkele sociaal-artistieke muziekprojecten in eigen land, waaronder De Ledebirds in Gent. In de zuidlanden worden de schenkingen gekoppeld aan opleidingen van techniekers-herstellers, en er worden in de partnerprojecten herstelateliers geopend die ook door Music Fund ingericht worden, zodat de jonge herstellers er een werkplek en gereedschap vinden om hun beroep uit te oefenen.

Music Fund dankt alle artiesten en partnerorganisaties voor hun genereuze medewerking, zodat deze actie een mooie opbrengst zal kunnen opleveren.

Gents Universitair Symfonisch Orkest

Gents Universitair Harmonieorkest

F. Schubert

– Symfonie in b, D759, 'Onvoltooide'

Muziek van J. Barnes, F. Ticheli, C.M. Schönerg, A. Boublil, Q. Jones en Ch. SmallsMiry
Concertzaal