Alvin Curran / Two Envelopes
€ 18 (adk) / 15 (vvk) / 7 (student)
Ruiskamer
Wo
02.02
20:00

19:30 – doors
20:00 – support tbc
20:20 – Two Envelopes
21:00 – pauze
21:30 – Alvin Curran

Alvin Curran

Alvin Curran is een Amerikaanse componist, performer, improvisator, geluidskunstenaar en schrijver die in Rome woont en werkt. Curran ziet zichzelf als “democratic, irreverent and traditionally experimental”. Samen met Frederic Rzewski en Richard Teitelbaum richtte hij in de jaren ‘60 de invloedrijke groep Musica Elettronica Viva op. De band experimenteerde met synthesizers om andere klanken te vervormen. Curran is een voormalig student van de befaamde componist Elliott Carter.

Currans elektronische muziek is een volatiele mix van structuur en chaos. In zijn meer dan tweehonderd composities werkt Curran met samples van natuurgeluiden, piano, synthesizers, computers, viool, percussie, shofar, misthoorns en nog veel meer. Hij zet zijn niet-commercieel werk in als onderdeel van een niet-aflatende zoektocht naar futuristische vormen van politiek en spiritualiteit.

Two Envelopes

Klaveciniste Lisa Kokwenda Schweiger en slagwerker Jacob Vanneste vormen samen Two Envelopes. Stukken vinden die ze samen konden spelen, bleek niet eenvoudig. Oplossing? Zeven componisten carte blanche geven om nieuw werk te schrijven. Het resultaat is een intieme maar avontuurlijke set die slagwerk en klavecimbel wonderbaarlijk doet samensmelten.

Een aantal van die composities werden ondertussen gebundeld op het album ‘Two Envelopes on a long voyage’. Met titels als ‘Lynched Franky’ en ‘Merlin Goes Wild’ belooft het alvast geen stoffige bedoening te worden.

In samenwerking met Kunstencentrum Vooruit & Kraak vzw en met de steun van Sabam For Culture

Miry
Concertzaal