Afstudeerconcerten klassieke muziek – piano — Martijn van Sas
Gratis
Do
21.06
21:00

Vijf jaar zwoegen op partituren hebben onze studenten erop zitten. Het examenrecital vormt de kroon op al dat harde werk en jij kan er bij zijn. De examenconcerten van masterstudenten klassieke muziek en compositie staan open voor publiek. Ook de postgraduaten Soloist Classical Music en Musical performance practice en de master na master hedendaagse muziek verwennen je oren. Alle concerten vinden plaats in onze eigen MIRY Concertzaal.

 

“Als ik ooit gelukkig ben geweest achter de piano, dan was het wel wanneer ik deze stukken componeerde“ (Schumann, 1838).

 

Beethoven was van grote invloed op zowel Schumann als Mendelssohn, vooral dan door zijn late sonates, die tot de meest excentrieke en fantasierijke werken van zijn oeuvre behoorden.  Op zijn beurt was Schumann een bewonderaar en goede vriend van Mendelssohn.  Deze drie Duitse componisten uit de Romantiek waren dus op wonderlijke wijze dicht met elkaar verbonden.

 

De Davidsbündlertänze van Schumann en zijn alter ego’s vormen hier het uitgangspunt, en ze prikkelen de fantasie, met de 18 dansen die samen een heel verhaal vormen.

Miry
Concertzaal