Afstudeerconcerten klassieke muziek – fluit — Mar Sala Romagosa
Gratis
Ma
25.06
19:30

Vijf jaar zwoegen op partituren hebben onze studenten erop zitten. Het examenrecital vormt de kroon op al dat harde werk en jij kan er bij zijn. De examenconcerten van masterstudenten klassieke muziek en compositie staan open voor publiek. Ook de postgraduaten Soloist Classical Music en Musical performance practice en de master na master hedendaagse muziek verwennen je oren. Alle concerten vinden plaats in onze eigen MIRY Concertzaal.

 

Tijdens een optreden gebruik ik al mijn zintuigen om een ervaring te creëren die voor mezelf nog verder gaat dan voor het publiek. Bij het lezen van de partituur zie ik hoe de onderlinge verbondenheid van de muzikale lijnen visueel vorm krijgt terwijl het luisteren ernaar op het eigenste moment gebeurt. Ik gebruik lichaamstaal om te communiceren met andere muzikanten en begrijp de wenken in subtiele verschillen. Niet alleen kan ik het zien en horen, maar ook heb ik het gevoel dat ik geluid maak met mijn hele wezen, van het inademen tot de interne trillingen en het spannen van mijn lippen. In de twintigste eeuw kwam performance naar voor als een niet-traditionele manier om kunst te scheppen, terwijl uitvoerders door deze nieuwe klanken en technieken werden uitgedaagd en beloond.

Miry
Concertzaal