Afstudeerconcert klassieke muziek – zang — Jana Pieters
Gratis
Zo
24.06
19:30

Vijf jaar zwoegen op partituren hebben onze studenten erop zitten. Het examenrecital vormt de kroon op al dat harde werk en jij kan er bij zijn. De examenconcerten van masterstudenten klassieke muziek en compositie staan open voor publiek. Ook de postgraduaten Soloist Classical Music en Musical performance practice en de master na master hedendaagse muziek verwennen je oren. Alle concerten vinden plaats in onze eigen MIRY Concertzaal.

 

Zingen is verhalen vertellen. Naast het muzikale verhaal van de componist, dat elke muzikant dient te zoeken en vertellen, hebben wij zangers nog een andere meester te dienen: de auteur! Mijn eindrecital verhaalt, in de vorm van een drieluik, twee epische verhalen: dat van de tragische Dido, koningin van Carthago en dat van Shéhérazade, vertelster van de verhalen van Duizend-en-een-nacht om vervolgens af te sluiten met 7 tongue-in-cheek cabaret-kortverhaaltjes van de hand van Schönberg.

 

Dido Revisited

 

The Soft Complaining Flute (Händel, 1739, John Dryden) – Dido’s Lament (Purcell, 1689, Nahum Tate) – Oh, that I on wings could fly (Händel, 1750, Thomas Morell)

 

Shéhérazade (1904) Ravel – Tristan Klingsor

 

Brettl-Lieder (Schoenberg, 1901)

Miry
Concertzaal