Afstudeerconcert klassieke muziek – zang — Ellen Wils
Gratis
Zo
24.06
18:00

Vijf jaar zwoegen op partituren hebben onze studenten erop zitten. Het examenrecital vormt de kroon op al dat harde werk en jij kan er bij zijn. De examenconcerten van masterstudenten klassieke muziek en compositie staan open voor publiek. Ook de postgraduaten Soloist Classical Music en Musical performance practice en de master na master hedendaagse muziek verwennen je oren. Alle concerten vinden plaats in onze eigen MIRY Concertzaal.

 

Het is eerder ongebruikelijk om te zingen over iets wat niet direct verbonden is aan eigen ervaringen, maar dat is wat klassieke zangers doen. Het begrijpen en respecteren van het materiaal, een partituur waarop al zoveel bepaald is, maar toch binnen die restricties vrijheid en eigenheid vinden, dat is het echte werk: een persoonlijke interpretatie brengen van muziek waar al zoveel conventies aan verbonden zijn.

 

Zingen draait voor mij in de eerste plaats om tekst en oprecht vertellen. Er bestaat geen persoonlijkere manier van muziek maken dan met een stem die zo eigen is als een vingerafdruk, ze zit letterlijk in je lijf. Wat ik geleerd heb is dat hoe dichter ik bij mezelf blijf, hoe meer ik kan, hoe vrijer ik ben, hoe meer ik kan geven aan een publiek en aan de muziek.

Miry
Concertzaal